تفاوت CPU و GPU چیست؟

Pic1 تفاوت CPU و GPU

احتمالا تا بحال کلماتی مانند CPU و GPU راشنیده اید.  بیایید بدانیم آنها چه می کنند. و به تفاوت CPU و GPU پی ببریم.

از آنجایی که تکنولوژی روز به روز به یک عنصر ثابت در زندگی روزمره ما تبدیل شده است. کلمات خاصی در فرهنگ لغات عمومی رخنه کرده است. که معمولاً برای افرادی که با رایانه کار می کنند در نظر گرفته می شود.

به طور خلاصه، هر دو CPU (واحد پردازش مرکزی) و GPU (واحد پردازش گرافیکی) ریزپردازنده هایی هستند که به رایانه شما کمک می کنند تا وظایف مختلفی را انجام دهد. اینکه چه وظایفی دارند و چگونه آنها را مدیریت می کنند. جایی است که این پردازنده ها از هم جدا می شوند.

CPU چیست؟

CPU به سادگی، مغز کامپیوتر شما است. هیچ کامپیوتری بدون CPU وجود ندارد. این از میلیون ها ترانزیستور تشکیل شده است. و می تواند چندین هسته داشته باشد. آنها به طور کلی قدرتمندتر از پردازنده های گرافیکی هستند. و به همین دلیل، هر چه پردازنده شما قدرتمندتر باشد، رایانه شما سریعتر می تواند فکر کند.

می توان آن را یک پردازنده همه منظوره نامید زیرا قرار است وظایف مختلفی را انجام دهد. برای مثال، یک CPU قرار است تمام ریاضیات، برنامه‌نویسی در حال اجرا، سیستم‌عامل‌ها، مرورگرهای وب و بسیاری از برنامه‌ها و کارهای دیگری را که رایانه شخصی شما با آن انجام می‌دهد، انجام دهد. با این حال، در حالی که به سرعت آنها را مدیریت می کند، این وظایف را یکی یکی انجام می دهد.

پردازنده ها توسط دو کمپانی اینتل و AMD ساخته میشوند.

GPU چیست؟

GPU گاهی اوقات به عنوان یک پردازنده با هدف خاص شناخته می شود. منظور این است که بتوان در یک حوزه خاص چند کار را انجام داد: گرافیک. هر نوع انیمیشن، رندر سه بعدی و پردازش تصویر به GPU شما نیاز دارد که چندین کار را همزمان انجام دهد و به همین دلیل یک GPU می تواند آن تکالیف را انجام دهد.

در گذشته‌ای نه چندان دور، بازی‌های ویدیویی جایی هستند که پردازنده‌های گرافیکی زمانی واقعاً می‌درخشیدند. با گذشت زمان، استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال دریافتند که پردازنده‌های گرافیکی برای استخراج بهتر از یک CPU استاندارد به دلیل توانایی آن در انجام چند کار هستند. در سال گذشته، پردازنده‌های گرافیکی قدرتمند تقریباً بلافاصله پس از در دسترس شدن فروخته می‌شدند.

تفاوت های دیگر CPU و GPU

جزئیات دیگری نیز وجود دارد که این دو واحد پردازش را از هم جدا می کند.

  • استفاده از (RAM): CPU به RAM بیشتری نسبت به GPU نیاز دارد.
  • سرعت کلاک پردازش: CPU دارای سرعت بالاتر، هسته های پایین تر، GPU دارای سرعت کمتر و تعداد هسته های بالاتر است.
  • تأخیر در مقابل توان عملیاتی: CPU بیشتر بر روی تأخیر متمرکز است در حالی که GPU روی مقدار بالاتری از توان متمرکز است.

کارشناسان ما با سال ها تجربه در زمینه تامین و پشتیبانی سرور اچ پی و CPU پاسخگوی سوالات شما در این زمینه و مشاوره رایگان جهت خریدی متناسب با نیاز کسب و کارتان میباشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *